OPROEP
 
 
 

Auteurs gezocht! (doorlopend)

Het Beeldende Kunstjournaal (www.beeldendekunstjournaal.nl), digitaal magazine voor de beeldende kunst, zoekt doorlopend auteurs die af en toe wat willen schrijven.

Gevraagd:
- aantoonbare, ruime kennis van de beeldende kunst en/of het kunstenveld of een aanverwant vakgebied, bijvoorbeeld letteren, filosofie, andere kunstdisciplines
- heldere, gestructureerde schrijfstijl
- zelfstandig kunnen werken

Geboden:
- grote vrijheid bij keuze van onderwerpen en het schrijven van uw artikelen
- gelegenheid om zich te ontwikkelen als schrijver
- de kans om een publiek te bereiken van kunstliefhebbers

Wij zoeken momenteel auteurs voor alle rubrieken: recensies van tentoonstellingen, opiniestukken, columns, boekbesprekingen en interdisciplinair. Wij publiceren zowel over oude als moderne kunst alsmede nieuwe mediakunst (film, fotografie, computerkunst).

Het Beeldende Kunstjournaal is een non-profitinitiatief. Wij betalen geen honoraria en geen onkostenvergoedingen. U doet het omdat u een liefhebber bent en graag schrijft.

Reageren op deze oproep kan door een email te sturen naar redactie.bkj@gmail.com, t.a.v. Rob den Boer, met een korte motivatie, een CV en maximaal vijf recent door u geschreven teksten van maximaal 2.000 woorden per stuk. Het schrijven van een proefartikel kan tot de selectiecriteria behoren.